✅ Bede aan de zee - Khaled Hosseini (augustus 2018) - Boek Downloaden op e-reader

Bede aan de zee
Boektitel : Bede aan de zee
ISBN: 9789403131900
Totaal Pagina's : 48 pagina's
Jaar : augustus 2018
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Literaire romans
Uitgever : Khaled Hosseini
Taal: Nederlands

Dit is een boek anders dan vele andere boeken. Moet het verhaal jou pakken of wil jij het verhaal zelf pakken? Het gaat er om of je bereid bent om in de huid te kruipen van "de vluchteling". Mensen die lles (!!!) hebben moeten loslaten en zoveel schade en verlies hebben geleden die onderweg zoveel ontberingen lijden en grote gevaren lopen en nog steeds intens lijden. Zijn we bereid om na iedere pagina van dit boek de ogen even dicht te doen en op ons in te laten werken wat er gaande is in de wereld en wat dit betekent voor volwassenen en voor kinderen voor kwetsbare mensen? Mensen die niets liever willen dan een rustig veilig en harmonisch leven met geliefden en vrienden; zoals jij en ik dat willen. Van de zomer heb ik als vrijwilliger gewerkt in Camp Moria op Lesbos met bijna 9000 vluchtelingen met gelijksoortige verhalen. Zo heftig zo schokkend zo mensonterend zo schandalig. Sluit je ogen: niet voor de werkelijkheid maar sluit je ogen om die werkelijkheid tot in je vezels te laten doordringen. Dit boek is geen "lees-"boek maar een "leef-"boek.

Eerst bekeken als e-book op de ereader van een kennis. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met de dikke pillen met uren en dagen leesgenot van Khaled Hosseini. Het is een wereld van gevoel in slechts enkele bladzijden. Als e-book krijg je slechts de helft van de emotie van dit kleinood mee want de gevoelige kleuren-illustraties doen de andere helft. Maar : je krijgt een hele goede impressie als je het boekje fysiek wilt kopen. Eigenlijk zou bol.com dit (bijna) gratis als e-book aan moeten bieden. Veel mensen die de zaak van de vluchtelingen aan het hart gaat zullen daarna graag dit dunne boekje met zoveel inhoud en met een mooie meditatiewaarde kopen.

Geschreven bij Bede aan de zee

Op een maanverlicht strand houdt een vader zijn slapende zoon vast terwijl ze wachten op een boot. Hij vertelt de jongen over de lange zomers van zijn jeugd hij herinnert zich zijn opa's huis in Syri het geritsel van de olijfbomen in de wind het gemekker van de geit van zijn oma het gerinkel van haar pannen. En hij herinnert zich de bruisende Oude Stad van Homs de drukke steegjes de moskee en de grote soek de tijd dat de hemel nog geen bommen spuugde en ze moesten vluchten. Als de zon opkomt verzamelen zij en de andere mensen hun spullen en gaan ze een gevaarlijke reis tegemoet op zoek naar een veilige plek om te leven. De opbrengst van Bede aan de zee wordt gedoneerd aan de UNHCR de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties.

Best Seller: