πŸ‘ De achterkant van Nederland - Jan Tromp (januari 2016) - Boek Downloaden Gratis

De achterkant van Nederland
Boektitel : De achterkant van Nederland
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 256 pagina's
Jaar : januari 2016
Categorie : Mens & Maatschappij, Sociologie,
Uitgever : Balans
Taal: Nederlands

Dat er criminaliteit is in Nederland dat weet je. Waar niet? Dat er veel gebeurt met drugs in Nederland dat weet je ook. Ook daarin is dit land niet uniek. Toch denk je als braaf levende burger dat het vergeleken met andere landen allemaal wel meevalt. Behalve dat je alert bent op mogelijke inbraken in je huis of auto heb je er niet zoveel last van. Ik woon nu in Zuid-Afrika waar de criminaliteit groot en gewelddadig is. Ik lees er veel boeken over. Maar ook hier heb je er als braaf levende burger toch niet zoveel last van. Okay je moet niet op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn en je huis en auto zijn veel beter beveiligd dan in Nederland maar het meeste misdaadgeweld blijft beperkt tot daar waar de criminelen wonen. In het boek De Achterkant van Nederland wordt een deel van de criminaliteit in Nederland beschreven waarvan ik geen weet had. Natuurlijk lees je in de kranten en zie je op de televisie over Holleeder en eerder Bruinsma en hun kompanen. Maar dat speelt zich in een milieu af waar je niemand kent en ook niemand wilt kennen. Wat ik van de schrijvers Tromp en Tops lees komt toch wel erg dicht bij. Het gaat om kleine criminelen die bij elkaar toch wel een grote zaak vormen. Ze infiltreren in legale organisaties en gebruiken gewone (brave) burgers. Wie niet mee wenst te werken wordt eenvoudigweg bedreigd. Deze criminelen worden op die manier letterlijk stinkend rijk. De overheidsbesturen justitie en politie vechten er tegen maar dat lukt eigenlijk niet. Dat gebeurt allemaal maar ook in Nederland.

Geschreven bij De achterkant van Nederland

Uitleg over verschillende criminele achtergronden en benvloeding van de bovenwereld. Niet alleen de overheid heeft ermee te maken maar ook de goedwillende burger. Dit wordt helder uiteen gezet. Soms in wat erg populair taalgebruik maar zeer leesbaar. Een echte aanrader voor diegenen die in de media wel een en ander hoort maar de achtergronden onduidelijk vindt.

Een gemeentehuis gaat in vlammen op burgemeesters worden bedreigd gemeenteraden genfiltreerd. Schatrijke criminelen financieren sportclubs. In volkswijken zijn drugsbazen de nieuwe welzijnswerkers. Als een Turkse jongen op straat wordt neergeschoten komt Satudarah het verkeer regelen. Dat is de achterkant van Nederland. Criminele netwerken hebben een veel grotere greep op het openbare leven dan velen van ons willen geloven. Is het echt zo erg? In Nederland? Dit boek is uit het leven gegrepen. Zegt een burgemeester: 'Hier in het dorp rijden mensen rond in vreselijk dikke auto's hun arm vorstelijk buiten het raam gestoken. Ze willen maar n ding laten zien: wij zijn hier de baas.' Er is in ons land een weerbare onderklasse ontstaan met een uitgesproken afkeer van elites. Die onderklasse geeft een eigen invulling aan het voornaamste leerstuk van de liberale samenleving: zelfredzaamheid. De VOC-mentaliteit bestt - de Verenigde Ondermijnende Criminaliteit. Voorlopig heeft de logge overheid het nakijken. Toon meer

Recomended Book: